czwartek, 30 sierpnia 2012

Jajecznica z kiełbaską i cebulą


Co myślicie o naszej starej polskiej jajecznicy? A jak by dodać podsmażoną kiełbaskę .To dopiero bomba kaloryczna . Nie wspomnę o zdrowotności . No ale co tam ! Od czasu do czasu pozwalam sobie na coś takiego .










Składnik  2 porcje



  • 2 jajka 
  • 1 mała cebula 
  • kiełbasa ( ilość według  uznania )
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyzka oliwy


Wykonanie

Kiełbasę pokroić w kostkę , cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić cebulkę , zamieszać i smażyć ok, 1/2 minuty . następnie dodać kiełbasę . zamieszać i smażyć aż kiełbasa zarumieni się.Na to rozbijamy jajka , jak bialko zaczyna ścinać się to mieszamy całość aż jajka będą w całości ścięte.


Kto jeszcze lubi takie niezdrowe ale smaczne jedzonko?


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz