Co myślicie o naszej starej polskiej jajecznicy? A jak by dodać podsmażoną kiełbaskę .To dopiero bomba kaloryczna . Nie wspomnę o zdrowotności . No ale co tam ! Od czasu do czasu pozwalam sobie na coś takiego .
Składnik 2 porcje
- 2 jajka
- 1 mała cebula
- kiełbasa ( ilość według uznania )
- sól, pieprz do smaku
- 1 łyzka oliwy
Wykonanie
Kiełbasę pokroić w kostkę , cebulę w piórka. Na patelni rozgrzać oliwę , wrzucić cebulkę , zamieszać i smażyć ok, 1/2 minuty . następnie dodać kiełbasę . zamieszać i smażyć aż kiełbasa zarumieni się.Na to rozbijamy jajka , jak bialko zaczyna ścinać się to mieszamy całość aż jajka będą w całości ścięte.
Kto jeszcze lubi takie niezdrowe ale smaczne jedzonko?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz