Składniki
- 3 szt dużej papryki
- 1 puszka kukurydzy
- 2 szklanki ugotowanego ryżu na pół twardo
- 250g pieczarek
- 1 cebula
- sól , pieprz do smaku
- masło
- zioła według uznania
wykonanie
Pieczarki smażę z cebulą ok, 2 minut. Do miski przekładam pieczarki, kukurydze i ugotowany ryż .Dokładnie mieszam , szczypta soli i pieprzu i ponownie mieszam . Umytą paprykę kroje na dwie części w poprzek (dlatego musi być duża) usuwam gniazda i ponownie płucze. Środek papryki wysuszam ręcznikiem papierowym . Oprószam pieprzem, bazylią i wkładam farsz . Na wierzch daję plaster masła ( można to przykryć plasterkiem sera żółtego , osobiście tego nie stosuje) . Nagrzany piekarnik do 180oC i papryczka po 30 minutach gotowa .
Pyszna przystawka
przekrojona i wysuszona papryka
farsz przykryty masłem
Apetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń