Jeśli nie mam pomysłu na warzywo do obiadu , to robię sałatkę z kapusty pekińskiej i pieczarek. Szybko i smacznie.
Składniki
Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski
Pokrojona kapusta i pieczarki z cebulą (już podsmażone)
Dodaje jogurt wymieszany z musztardą .Szczypta soli i pieprzu . Całość dokładnie mieszamy.
Efekt końcowy. Zdarza mi się doprawić 1 łyżką sosu sojowego ciemnego.
Składniki
- połowa główki kapusty pekińskiej
- 10 pieczarek
- 1 cebula
- 1 łyżeczka musztardy
- jogurt lub śmietana
- 1 łyżka oleju do smażenia
Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski
Pokrojona kapusta i pieczarki z cebulą (już podsmażone)
Dodaje jogurt wymieszany z musztardą .Szczypta soli i pieprzu . Całość dokładnie mieszamy.
Efekt końcowy. Zdarza mi się doprawić 1 łyżką sosu sojowego ciemnego.
To są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuńDziękuje . Moje również:))
UsuńCiekawy wpis
OdpowiedzUsuń