piątek, 17 sierpnia 2012

Rogaliki z pastą jajeczną

Małe co nie co na ząb . Inaczej mowiąc słona przekąska do siedzenia na kanapie . Wy też tak macie? Przychodzi wieczór. Cisza ,spokój , tylko telewizor bębni . Patrząc na te niekończące się powtórki chce się coś przekąsić lekkiego bo noc . W takiej sytuacji wykorzystuje ciasto francuskie gotowe.



Skladniki 10 szt





  • ! opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 łyżka majonezu
  • sól, pieprz

Wykonanie

jajka drobno siekam, rozgniatam, każdy ma swoją technikę rozdrabniania jajek . Można w tym celu użyć blędera. Dodaje  majonez ,sól, pieprz . Dokladnie wymieszam . Jesli brakuje przypraw to je dodaje.
Ciasto rozkładam raz wałkiem przeciągnę ,aby fal nie było .

kroję ciasto na kwadraty i nakładam farsz z jajek .
Następnie zwijam ,zaczynając od rogu .











Następnie wkladam do pieca , 200 stopni na 20 minut . i gotowe
Chrupiąca , delikatna przekąska gotowa .





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz