Co nie co na kanapkę. U mnie to wieczny problem . Moje wnuczęta nie jadają wędliny . (No w tej chwili są na takim etapie, mam nadzieje że im to minie ) . To za słona to za kwaśna . Mają wenę tylko na twarożek i pasty . Dlatego miksuje ,sieka, gniotę i wychodzą różne pasty. Na razie zdaje to egzamin.
Pasta pieczarkowa to żadne odkrycie ,ale na chlebku upieczonym własnoręcznie smakuje podwójnie
Składniki
Wykonanie
na oleju podsmażam cebulę, dodaje pokrojone pieczarki . Posypuje troche solą aby pieczarki wodę prędzej puściły . Usmażone pieczarki porządnie odsączam z wody którą przy smażeniu puściły ( odsączenie jest konieczne ,bo będzie pasta lejąca się) Osuszone pieczarki miksuję . jeśli pasta jest zbyt rzadka to można dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe
gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę
Pasta pieczarkowa to żadne odkrycie ,ale na chlebku upieczonym własnoręcznie smakuje podwójnie
Składniki
- kilka pieczarek ( nie mogę określić ile bo biorę na oko)
- 1 mała cebula
- olej do smażenia
- sol, pieprz ,szczypiorek do przyprawienia
Wykonanie
na oleju podsmażam cebulę, dodaje pokrojone pieczarki . Posypuje troche solą aby pieczarki wodę prędzej puściły . Usmażone pieczarki porządnie odsączam z wody którą przy smażeniu puściły ( odsączenie jest konieczne ,bo będzie pasta lejąca się) Osuszone pieczarki miksuję . jeśli pasta jest zbyt rzadka to można dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe
gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę
uwielbiam pieczarki, więc z pewnością pokuszę się o wypróbowanie tego przepisu. :)
OdpowiedzUsuńProszę bardzo,mam nadzieję że Ci posmakują
OdpowiedzUsuń