niedziela, 12 sierpnia 2012

Pasta pieczarkowa

Co nie co na kanapkę. U mnie to wieczny problem . Moje wnuczęta nie jadają wędliny . (No w tej chwili są na takim etapie, mam nadzieje że im to minie ) . To za słona to za kwaśna . Mają wenę tylko na twarożek i pasty . Dlatego miksuje ,sieka, gniotę i wychodzą różne pasty. Na razie zdaje to egzamin.
Pasta pieczarkowa to żadne odkrycie  ,ale na chlebku upieczonym własnoręcznie smakuje podwójnie






Składniki
                                                                                    


  • kilka pieczarek ( nie mogę określić ile bo biorę na oko)
  • 1 mała cebula
  • olej do smażenia
  • sol, pieprz ,szczypiorek do przyprawienia

Wykonanie

na oleju podsmażam cebulę, dodaje pokrojone pieczarki . Posypuje troche solą aby pieczarki wodę prędzej puściły . Usmażone pieczarki porządnie odsączam z wody którą przy smażeniu puściły ( odsączenie jest konieczne ,bo będzie pasta lejąca się) Osuszone pieczarki miksuję . jeśli pasta jest zbyt rzadka to można dodać łyżke otrąb , bułki tartej lub ugotowane jajko . Dosmaczam solą ,pieprzem ,wsyluje szczypiorek drobno pokrojony , mieszam i gotowe



  

gotową kanapkę posypać jeszcze szczypiorkiem ,położyć pomidora,ogórka lub paprykę

2 komentarze:

  1. uwielbiam pieczarki, więc z pewnością pokuszę się o wypróbowanie tego przepisu. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Proszę bardzo,mam nadzieję że Ci posmakują

    OdpowiedzUsuń