Surówka z białej rzodkwi i marchewki
Surówka migiem- ponieważ tyle czasu się ja robi . Wystarczy na nią minuta i już jest . Biała rzodkiew dla mnie jest idealnym warzywem na surówki ,ponieważ nie musi być specjalnie doprawiana . Sama w sobie jest soczysta, ostra z lekką nutką goryczki.
Surówka migiem- ponieważ tyle czasu się ja robi . Wystarczy na nią minuta i już jest . Biała rzodkiew dla mnie jest idealnym warzywem na surówki ,ponieważ nie musi być specjalnie doprawiana . Sama w sobie jest soczysta, ostra z lekką nutką goryczki.
Składniki
- 1 rzodkiew biała
- 1 marchewka mała
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki cukru
Wykonanie
Krok 1 . Umyć i wysuszyć warzywa.Obrać ze skóry.
Krok 2 . Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach
Krok 3 . Do z tartych warzyw dodać sól,cukier i dokładnie wymieszać .
Można dodać łyżkę gęstej śmietany i jeszcze dosolić. Lub łyżkę majonezu . Smacznego
ciekawie prowadzony blog!
OdpowiedzUsuńświetny blog
OdpowiedzUsuńsuper! polecam tego bloga
OdpowiedzUsuń