Jajka z kawiorem
Delikatne wspomnienie Świąt. Miłej atmosfery , stołu nakrytego białym obrusem i dań z mnóstwem jajek .
Wykonanie jest dziecinnie proste i łatwe .Idealny sposób na świeże jajka ,które zle się obierają po ugotowaniu
Składniki
- 5 jajek ( może być więcej)
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy dijon
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- sól do smaku
- kawior
Wykonanie
Krok 1 . Umyte jajka ugotować na twardo.
Krok 2 . W ugotowanych jajkach odciąć koniec skorupki i małą łyżeczką wybrać miąższ .
Krok 3 . W misce wybrane jajka rozgnieść widelcem ,dodać majonez ,musztardę,pieprz , wymieszać .
Krok 4 . Jeśli potrzeba dodać soli ponownie wymieszać . Dodać łyżeczkę kawioru ( nie koniecznie)
delikatnie wymieszać.
Krok 5 . Masą jajeczną wypełnić skorupki ,udekorować kawiorem i zieleniną .
Polecam . Smacznego
Super pomysł na przystawkę.
OdpowiedzUsuń