poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Jajka faszerowane




                                                              Jajka z kawiorem



Delikatne wspomnienie Świąt. Miłej atmosfery , stołu nakrytego białym obrusem i dań z mnóstwem jajek .

                                                                     
Wykonanie jest dziecinnie proste i łatwe .Idealny sposób na świeże jajka ,które zle się obierają po ugotowaniu

Składniki


  • 5  jajek ( może być więcej)
  • 2 łyżki  majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy dijon
  • 1/2 łyżeczki pieprzu 
  • sól do smaku
  • kawior

Wykonanie

Krok 1 . Umyte jajka ugotować na twardo.

Krok 2 . W ugotowanych jajkach odciąć koniec skorupki i małą łyżeczką wybrać miąższ .

Krok 3 . W misce wybrane jajka rozgnieść widelcem ,dodać majonez ,musztardę,pieprz , wymieszać .

Krok 4 . Jeśli potrzeba dodać soli ponownie wymieszać . Dodać łyżeczkę kawioru ( nie koniecznie)  
              delikatnie wymieszać.
Krok 5 . Masą jajeczną wypełnić skorupki ,udekorować kawiorem i zieleniną .

              Polecam . Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...