sobota, 11 sierpnia 2012

Pekińska z pieczarkami

Jeśli nie mam pomysłu na warzywo do obiadu , to robię sałatkę z kapusty pekińskiej i pieczarek. Szybko i smacznie.

Składniki


  • połowa główki kapusty pekińskiej
  • 10 pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka musztardy
  • jogurt lub śmietana
  • 1 łyżka oleju do smażenia

Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski





Pokrojona kapusta i pieczarki z cebulą (już podsmażone)















Dodaje jogurt wymieszany z musztardą .Szczypta soli i pieprzu . Całość dokładnie mieszamy.










Efekt końcowy. Zdarza mi się doprawić 1 łyżką sosu sojowego ciemnego.






3 komentarze: