Filet z indyka to wspaniały kawałek mięsa . Można go piec , gotować ,smażyć , dusić .Oczywiście ja zawsze wybieram to co najbardziej mi smakuje i mało czasu trzeba poświęcić na przygotowanie . Inaczej mówiąc , pieczenie- to jest to.
Przepis który chcę zamieścić , jest dość uniwersalny , ponieważ można go zastosować jako danie główne dodając ziemniaki i surówkę . Można śmiało podać z kanapką .
Składniki
1 filet ( w moim przypadku 1/2 filetu , dla 2 osób)
1/2 kapusty pekińskiej
2 szt szparagów
1 łyżka bułki tartej
1 cebula
olej do smażenia
Sposób wykonania
Kapustę i cebulę kroję w paski i podsmażam
Do podsmażonej kapusty dodaję bułkę tartą i dokładnie mieszam . Soli i pieprzu do smaku, ponownie mieszam .
Dorodny filet indyka , No niech będzie - połowa filetu z indyka.
Filet rozcinam poziomo
Rozbijam go dokładnie . Nacieram płat mięsa solą i pieprzem
Wykładam farsz z kapusty
Na to szparagi
Zawijam w rulon . Aby rolada nie rozpadła się spinam brzegi wykałaczkami
Teraz tylko zostaje szybkie podsmażenie rolady z każdej strony i chop do piekarnika . Na 1/2 godziny i 180 stopni .
Przepis który chcę zamieścić , jest dość uniwersalny , ponieważ można go zastosować jako danie główne dodając ziemniaki i surówkę . Można śmiało podać z kanapką .
Składniki
1 filet ( w moim przypadku 1/2 filetu , dla 2 osób)
1/2 kapusty pekińskiej
2 szt szparagów
1 łyżka bułki tartej
1 cebula
olej do smażenia
Sposób wykonania
Kapustę i cebulę kroję w paski i podsmażam
Do podsmażonej kapusty dodaję bułkę tartą i dokładnie mieszam . Soli i pieprzu do smaku, ponownie mieszam .
Dorodny filet indyka , No niech będzie - połowa filetu z indyka.
Filet rozcinam poziomo
Rozbijam go dokładnie . Nacieram płat mięsa solą i pieprzem
Wykładam farsz z kapusty
Na to szparagi
Zawijam w rulon . Aby rolada nie rozpadła się spinam brzegi wykałaczkami
Teraz tylko zostaje szybkie podsmażenie rolady z każdej strony i chop do piekarnika . Na 1/2 godziny i 180 stopni .
Dzisiaj próbuje ten przepis . Mam nadzieje że smakuje tak jak wygląda
OdpowiedzUsuńPrzygotowałem według Pani przepisu. Wyszło super wszystkim smakowało.
OdpowiedzUsuńDziękuję:) ) Cieszę się że smakowało. Zamieszczam przepisy które smakiem mi odpowiadają. Pozdrawiam :))
UsuńApetycznie się prezentuje
OdpowiedzUsuń