Miała być szarlotka, niestety gdy wróciłam z aparatem, zostały
tylko okruchy. W związku z tym będzie surówka.
Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza.
Składniki na 4 porcje
- 4 średnie marchewki
- 10 cm pora z jasnej strony
- mały jogurt grecki
- sol , pieprz do smaku
- odrobinę cukru dla równowagi
Wykonanie
- Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Por przekroić na cztery części wzdłuż a następnie na drobne kawałki w poprzek.
- Rozdrobnione warzywa w doprawić solą,pieprzem i cukrem, porządnie wymieszać, dodać jogurt
wymieszać . Gotowe.
Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza.
Składniki na 4 porcje
- 4 średnie marchewki
- 10 cm pora z jasnej strony
- mały jogurt grecki
- sol , pieprz do smaku
- odrobinę cukru dla równowagi
Wykonanie
- Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Por przekroić na cztery części wzdłuż a następnie na drobne kawałki w poprzek.
- Rozdrobnione warzywa w doprawić solą,pieprzem i cukrem, porządnie wymieszać, dodać jogurt
wymieszać . Gotowe.