Od dawna myślałam o grillowanym kurczaku z osławiona fetą. Bardzo ja lubię za jej słony smak i delikatna strukturę. W sobotę zapowiedziało mi się kilka osób i postanowiłam wypróbować to co mi chodziło po głowie od kilku dni.
Składniki na 6 porcji
Na marynatę
Wykonanie
1 . Robimy marynatę mieszając oliwę ,pieprz,bazylię ,ocet.
2 . Do marynaty wkładamy umyte i osuszone filety .Odstawiamy na czas rozpalenia grilla lub dlużej będzie leprzy.
3 . Do miseczki przekładamy fetę ,wsypujemy pokrojoną bazylie i pokrojoną drobno paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się.
4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .
5 . Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .
Podać można np. z faszerowanym ogórkiem
Składniki na 6 porcji
- 6 filetów drobiowych
- 1 opakowanie fety
- 1 łyżkę świeżej bazylii
- 1/2 papryki żółtej lub czerwonej
Na marynatę
- 2 łyżki oliwy
- 1/2 łyzeczki pieprzu
- 1 łyżeczkę suszonej bazylii
- 1 łyżeczka octu balsamicznego
Wykonanie
1 . Robimy marynatę mieszając oliwę ,pieprz,bazylię ,ocet.
2 . Do marynaty wkładamy umyte i osuszone filety .Odstawiamy na czas rozpalenia grilla lub dlużej będzie leprzy.
3 . Do miseczki przekładamy fetę ,wsypujemy pokrojoną bazylie i pokrojoną drobno paprykę.Delikatnie potrząsamy oby składniki wymieszały się.
4 . Filety przekroić na połówki ale nie do końca .
5 . Do rozkrojonego filetu nałożyć farszu z fety i złożyć go . Układać na tacce do grillowania .
Podać można np. z faszerowanym ogórkiem
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz