Zawsze jak robię jakiś deser z galaretki to zawsze ja ubijam . Jest o wiele delikatniejsza.
Składniki
Wykonanie
1 . Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu ,(biorąc o 1/3 wody mniej).
WAŻNE - każdy kolor w innej miseczce.
2 . Ciasto - Do miski wbić same żółtka , wsypać cukier i miksować aż cukier rozpuści się . Dodawać po jednej łyżce mąki ,cały czas mieszać .
3 . Ubić pianę i wymieszać ją z ciastem. Najlepiej łyżką drewnianą i ostrożnie .
4 . na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.,wylać cienką warstwę ciasta . Piec 20 -25 minut w 180 stopniach.
5 . Gdy galaretki zaczną gęstnieć należy je miksować na najwolniejszych obrotach , do chwili aż zamienią sie w piane .Odstawić do dalszego gęstnienia.
6 . Ostudzone ciasto polać sokiem pomarańczowym , następnie nakładamy galaretki pomagając sobie rękawem cukierniczym.Kolory muszą być kładzione na przemian .
7 . Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i polać wierzch deseru .( polewa powinna wpłynąć w wolną przestrzeń między galaretkami jeśli taka powstała. Następnie posypujemy wszystko cukrem pudrem i wstawiamy deser do lodówki .
- Smacznego -
Składniki
- 4 galaretki i różnym smaku
- 1 polewa czekoladowa
- cukier puder
- 3 jajka
- 3 łyżki mąki tortowej
- 3 łyżki cukru
- 1/2 szklanki soku pomarańczowego
Wykonanie
1 . Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu ,(biorąc o 1/3 wody mniej).
WAŻNE - każdy kolor w innej miseczce.
2 . Ciasto - Do miski wbić same żółtka , wsypać cukier i miksować aż cukier rozpuści się . Dodawać po jednej łyżce mąki ,cały czas mieszać .
3 . Ubić pianę i wymieszać ją z ciastem. Najlepiej łyżką drewnianą i ostrożnie .
4 . na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.,wylać cienką warstwę ciasta . Piec 20 -25 minut w 180 stopniach.
5 . Gdy galaretki zaczną gęstnieć należy je miksować na najwolniejszych obrotach , do chwili aż zamienią sie w piane .Odstawić do dalszego gęstnienia.
6 . Ostudzone ciasto polać sokiem pomarańczowym , następnie nakładamy galaretki pomagając sobie rękawem cukierniczym.Kolory muszą być kładzione na przemian .
7 . Przygotować polewę czekoladową według przepisu na opakowaniu i polać wierzch deseru .( polewa powinna wpłynąć w wolną przestrzeń między galaretkami jeśli taka powstała. Następnie posypujemy wszystko cukrem pudrem i wstawiamy deser do lodówki .
- Smacznego -
ciekawy sposób z tymi galaretkami, muszę kiedyś spróbować:)
OdpowiedzUsuńMają całkiem inny smak . Pozdrawiam :-)
Usuń