Upały eleganckie . A wiadomo ze w taką pogodę żołądek odpocząć chce . Ostatecznie po zimowym kalorycznym jedzonku należy mu się mała sjesta . Dlatego w myśl - czerwone to zdrowe ,zielone zdrowsze - zaserwowałam rodzince delikatną przekąskę sałatkową .
Składniki - 4 porcje
Wykonanie
1 . Ogórki ,pomidor , sałatę umyć i osuszyć .
2 . Ogórki przekroić na połówki , wydrążyć pestki . Pomidory i fetę pokroić w kostkę. Sałatę porwać na drobne kawałeczki . Szczypiorek pokroić. Włożyć do miseczki dodać wydrążony miąsz z ogórków .delikatnie wymieszać .
3 . Do wydrążonych ogórków włożyć pokrojone warzywa .
4 . Oliwę ,cukier,sok z cytryny,sól,pieprz wymieszać .Polać ogórki .
Podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.
Składniki - 4 porcje
- 2 ogórki
- 1 pomidor
- ser feta ok. 1/4 kostki
- kilka listków sałaty dębolistnej
- łyżka szczypiorku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól , pieprz do smaku
- szczypta cukru
- 1 łyżeczka soku z cytryny.
Wykonanie
1 . Ogórki ,pomidor , sałatę umyć i osuszyć .
2 . Ogórki przekroić na połówki , wydrążyć pestki . Pomidory i fetę pokroić w kostkę. Sałatę porwać na drobne kawałeczki . Szczypiorek pokroić. Włożyć do miseczki dodać wydrążony miąsz z ogórków .delikatnie wymieszać .
3 . Do wydrążonych ogórków włożyć pokrojone warzywa .
4 . Oliwę ,cukier,sok z cytryny,sól,pieprz wymieszać .Polać ogórki .
Podawać jako dodatek do mięs lub jako samodzielne danie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz