Ryba na moim stole gości raz w tygodniu. Dlatego staram się urozmaicać dania rybne.
Pstrąg w papilotach jest daniem łatwym w przygotowaniu i dość szybkim
Skladniki
porcja na 2 osoby
2 pstrągi
2 cebule
2 papryki
2 łyżki masła czosnkowego
1/2 łyżeczki ziaren kolendry
sół i pieprz do smaku
2 gałązki cząbru świeżego ( nie koniecznie)
4 gałązki kolędry świeżej
2 kawalki folji aluminiowej
Wykonanie
Cebule , paprykę kroimy w paski . Folię smarujemy masłem na to wykładamy cebulę i papryke .i świeżą kolędre.
Umyte i wysuszone pstrągi posypujemy dokladnie: solą ,pieprzem ,ziarnami kolędry. z każdej strony i w środku też. Kładę go na folię
Do środka daję cebule,papryke i gałązke zieleniny.
Na rybe wykładam reszte cebuli, papryki i gałązke cząbru, troszkę masła całość skrapiam sokiem z cytryny, dwa plasterki cytryny też nie zaszkodzi.
Zawijam w folię . Griluję ok 20 minut Na wszelki wypadek przed końcem sprawdzam czy ryba jest gotowa
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz