Łosoś to wdzięczna ryba . Dużo mięska, mało ości i smaczna w każdej postaci . Dość często gości gości na moim stole. Dlatego staram się wyślać nowe sposoby podania tej ryby . Tak aby nie było nudno. Spróbowałam z bobem i udało się
Wygląda i smakuje świetnie
Składniki na 1 porcję
Sposób wykonania
Lososia smażę na rozgrzanym tłuszczu , 3 min od strony skórki , 2 min po przekręceniu . w rądelku podsmażam cebulę , po chwili dodaje obrany bób i wodę ,jeszcze chwilka podgrzewania . Miksuje , do zmiksowanego bobu dolewam ogrzany jogurt ( ogrzany aby nie zważył się ) podgrzewam całość aby połączyły się składniki . Sól ,pieprz i sok z cytryny do smaku . Na talerz przelewam sos przez sito ,jest wtedy gładki ,aksamitny, pozbawiony grudek . Na to kawałek łososia i lekka kolacja gotowa
Wygląda i smakuje świetnie
Składniki na 1 porcję
- 1 kawałek łososia
- 2 łyżki ugotowanego i obranego bobu
- 200 g jogutru gęstego ( może być śmietana)
- 1/2 cebuli białej
- 1/2 cytryny
- 3 łyżki wody
- sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania
Lososia smażę na rozgrzanym tłuszczu , 3 min od strony skórki , 2 min po przekręceniu . w rądelku podsmażam cebulę , po chwili dodaje obrany bób i wodę ,jeszcze chwilka podgrzewania . Miksuje , do zmiksowanego bobu dolewam ogrzany jogurt ( ogrzany aby nie zważył się ) podgrzewam całość aby połączyły się składniki . Sól ,pieprz i sok z cytryny do smaku . Na talerz przelewam sos przez sito ,jest wtedy gładki ,aksamitny, pozbawiony grudek . Na to kawałek łososia i lekka kolacja gotowa
l
Witaj, abym mogła zaakceptować Twój przepis, baner musi być aktywny
OdpowiedzUsuńpozdrawiam