Ostatnio odkryłam że z ciasta lasagne ,można przyrządzić nie tylko tradycyjna lasagne z
mięsem mielonym i serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i okazało się
całkiem nie złe
Składniki
Wykonanie
Krok 1 Umyte pieczarki , cebulę , oczyszczona , pokroić i podsmażyć w rozgrzanym rondlu
lub głębokiej patelni
Krok 2 Gdy warzywa będą gotowe dodać posiekany czosnek , smażyć przez chwilę cały
czas mieszać.
Krok 3 Dodać pokrojone pomidory , odstawić z palnika i zmiksować . Doprawić solą i
pieprzem .
Krok 4 W dużym garnku zagotować i osolić wodę . Wrzucać płaty lasagne po jednym ,
tak aby nie skleiły się. Gotować ok 5 minut.
Krok 5 Na każdy płat nakładać łyżkę farszu . Zwinąć . Układać w żaroodpornym naczyniu.
Krok 6 Na wierzch roladek rozłożyć masło . Zapiekać w 180 stopniach ok 15 minut.
mięsem mielonym i serem . Oto jedno z pierwszych dań które wykonałam i okazało się
całkiem nie złe
Składniki
- 10 płatów lasagne
- 1/2 kg pieczarek
- 2 duże cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryka czerwona
- 1 papryka zielona
- 2 pomidory suszone
- 2 łyżki masła
- sól , pieprz do smaku
- oliwa do smażenia
Wykonanie
Krok 1 Umyte pieczarki , cebulę , oczyszczona , pokroić i podsmażyć w rozgrzanym rondlu
lub głębokiej patelni
Krok 2 Gdy warzywa będą gotowe dodać posiekany czosnek , smażyć przez chwilę cały
czas mieszać.
Krok 3 Dodać pokrojone pomidory , odstawić z palnika i zmiksować . Doprawić solą i
pieprzem .
Krok 4 W dużym garnku zagotować i osolić wodę . Wrzucać płaty lasagne po jednym ,
tak aby nie skleiły się. Gotować ok 5 minut.
Krok 5 Na każdy płat nakładać łyżkę farszu . Zwinąć . Układać w żaroodpornym naczyniu.
Krok 6 Na wierzch roladek rozłożyć masło . Zapiekać w 180 stopniach ok 15 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz