To jest coś co jest pyszną przystawką na każdą okazję . Jak również może grać role pasty śledziowej na kanapki . Różnorodność tego tatara jest niezliczona ,ponieważ w zależności od smaku można dodać dodatki i charakter dania ulega zmianie. Tak więc jest o prawie umiwersalne danie . Oczywiście jest to moje zdanie.
Składniki
Wykonanie
1 . Jajka ugotować na twardo ,obrać i ostudzić .Pokroić w drobną kostkę.
2 . Umyte płaty śledziowe wysuszyć i pokroić w drobną kostkę . Można zmielić na maszynce do mięsa
.
3 . Ogórki i cebule pokroić w drobna kostkę
4 . Kawałki śledzia przełożyć do miski ,dodać resztę produktów i dokładnie wymieszać .
Jeśli potrzeba można doprawić solą i pieprzem
Składniki
- 8 płatów śledzia niesolonego
- 3 ogórki małosolne
- 2 cebule średnie
- 2 jajka
- 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 szklanki oleju ( ja używam rzepakowego)
- sok z 1/2 cytryny.
Wykonanie
1 . Jajka ugotować na twardo ,obrać i ostudzić .Pokroić w drobną kostkę.
2 . Umyte płaty śledziowe wysuszyć i pokroić w drobną kostkę . Można zmielić na maszynce do mięsa
.
3 . Ogórki i cebule pokroić w drobna kostkę
4 . Kawałki śledzia przełożyć do miski ,dodać resztę produktów i dokładnie wymieszać .
Jeśli potrzeba można doprawić solą i pieprzem
Słyszałam że jest świetny, ale nie miałam okazji jeszcze skosztować więć może warto w końcu zrobić :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj , na dwie zalety. 1 jest bardzo smaczny 2 szybki w przygotowaniu. :-)
Usuńmiło się czyta te wpisy!
OdpowiedzUsuńświetny blog, ciekawe wpisy
OdpowiedzUsuńFajny blog, co tu zajrzę jestem głodny :D
OdpowiedzUsuńBardzo fajny wpis.
OdpowiedzUsuńfajny artykuł, będę tu wracać
OdpowiedzUsuńTatar jak na weselu !
OdpowiedzUsuńnajlepsze wiejskie, nie lubie rolmopsów
OdpowiedzUsuńNadaje się na aperitif na weselu, każdy był by zadowolony
OdpowiedzUsuńFajny blog, dużo przepisów i wydają się dość łatwe nawet jak dla takiego laika jak ja ;)
OdpowiedzUsuńZainteresował mnie ten blog, wiele przydatnych informacji można tu znaleźć.
OdpowiedzUsuńAż mi ślinka cieknie
OdpowiedzUsuńŚwietnie prowadzony blog!
OdpowiedzUsuńpodobają mi się twoje wpisy
OdpowiedzUsuńniesamowity wpis
OdpowiedzUsuńakurat śledzi nie lubię
OdpowiedzUsuńniezle niezle
OdpowiedzUsuń