Jest to chyba najprostsza pasta jajeczna jaką znam. Ale jak wiemy, urok w prostocie jest najlepszy . W myśl tego założenia ,moje pasty są proste i nade wszystko łatwe w przygotowaniu. Powód tego jest dość banalny.
Pasty zawsze przygotowuje na śniadanie co jest równoznaczne z brakiem czasu i energii.
Składniki dla 2 osób
Wykonanie
Krok 1 Umyty koperek i szczypiorek pokroić drobno. Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 Na rozgrzaną patelnie rozbić jajka i szybko je zamieszać. Smażyć aż będą suche.
Krok 3 Do miseczki przełożyć usmażone jajka ,dodać zieleninę i pieprz oraz ogórek . Jeśli ma dużo wody można go troszkę odcedzić . Dokładnie wymieszać.
Jeśli ktoś lubi to można dodać odrobinę soli lub łyżkę majonezu.
Pasty zawsze przygotowuje na śniadanie co jest równoznaczne z brakiem czasu i energii.
Składniki dla 2 osób
- 2 jajka
- pęczek koperku
- pęczek szczypiorku
- 1 ogórek małosolny
- 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego kolorowego ( może być inny)
- 2-3 łyżki oliwy (ja używam rzepakowej)
Wykonanie
Krok 1 Umyty koperek i szczypiorek pokroić drobno. Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 Na rozgrzaną patelnie rozbić jajka i szybko je zamieszać. Smażyć aż będą suche.
Krok 3 Do miseczki przełożyć usmażone jajka ,dodać zieleninę i pieprz oraz ogórek . Jeśli ma dużo wody można go troszkę odcedzić . Dokładnie wymieszać.
Jeśli ktoś lubi to można dodać odrobinę soli lub łyżkę majonezu.
Uwielbiam domową pastę jajeczną , ale robię ją bez koperku :)
OdpowiedzUsuńDo tej pasty dodaję zieleninę taką jaką mam . Raz to jest szczypiorek lub natka, ale najlepiej smakuje mi z koperkiem.:))
Usuńblog jest extra bede tu wracać!
OdpowiedzUsuń