Skrzydełka te należą do jednych z moich ulubionych dań. Po pierwsze szybko się je przyrządza , po drugie są smaczne, po trzecie można je zjeść na wczesną kolację. Człowiek się nie przeje a do rana wytrzyma.
Składniki 1 porcja
Wykonanie
Krok 1 Skrzydełka umyć ,wysuszyć . Naciąć mięsień wzdłuż kości , tak żeby była widoczna.
Krok 2 Zrobić mieszankę z przypraw i jednej łyżki oliwy . Dokładnie natrzeć skrzydełka. Odstawic do lodówki na godzinkę może być więcej.
Krok 3 Pozostałą oliwę wlać na patelnie, podgrzać . Na gorącą patelnie położyć skrzydełka smażyć ok 5 minut z jednej strony 4 minuty z drugiej
-SMACZNEGO-
Składniki 1 porcja
- 2 skrzydełka kurczaka
- sól, pieprz czerwony do smaku
- 2 łyżki oliwy aromatyzowanej bazylią .
Wykonanie
Krok 1 Skrzydełka umyć ,wysuszyć . Naciąć mięsień wzdłuż kości , tak żeby była widoczna.
Krok 2 Zrobić mieszankę z przypraw i jednej łyżki oliwy . Dokładnie natrzeć skrzydełka. Odstawic do lodówki na godzinkę może być więcej.
Krok 3 Pozostałą oliwę wlać na patelnie, podgrzać . Na gorącą patelnie położyć skrzydełka smażyć ok 5 minut z jednej strony 4 minuty z drugiej
-SMACZNEGO-
ciekawe informacje i fajny blog
OdpowiedzUsuńŚwietny tekst! Od roku nie czytałam tak wartościowego artykułu.
OdpowiedzUsuńdużo ciekawych pomysłów tutaj!
OdpowiedzUsuńmnóstwo ciekawych inspiracji!
OdpowiedzUsuńmiło się czyta te wpisy!
OdpowiedzUsuńfajnie tu ! Podoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńSmakowicie wygląda, fajny wpis.
OdpowiedzUsuńciekawy przepis, apetycznie to wygląda na pewno wypróbuję przepis w domu.
OdpowiedzUsuńPyszności na talerzy to lubię i moja rodzinka też.
OdpowiedzUsuńJuż wiem co będę robiła w niedziele na obiad. Super że trafiłam na ten blog.
OdpowiedzUsuńJa kopiuję do moje cook boxa te wszystkie przepisy, uwielbiam.
OdpowiedzUsuń