To jedno ze słodkości, które jest proste , łatwe i smaczne. Co ważne w moim przypadku dość szybkie w wykonaniu. Moich wnuczek dłużej niż pół godziny nie jestem w stanie utrzymać na odległość od czegoś słodkiego.
Składnki
Wykonanie
Krok 1 Biszkopty rozkruszyć na dno formy
Krok 2 Śmietanę ubić na sztywno z cukrem
Krok 3 Zalewę brzoskwiniową podgrzać i rozpuścić w niej żelatynę . Ostudzić.(włożyć do zimnej wody)
Krok 4 Gdy żelatyna będzie zimna , wlać ją do śmietany i wymieszać . Gdy śmietana z żelatyną zacznie
gęstnieć zmiksować ja piórami do ubijania piany. Te czynność powtórzyć kilka razy aż do
powstania zastygłych pęcherzyków powietrza.
Krok 5 Wyłożyć połowę masy na biszkopty , ułożyć połówki brzoskwiń . Przykryć pozostałą masą . Na
wierzch można posypać rozkruszonym biszkoptem
Składnki
- 2 opakowania biszkoptów
- 2 duże opakowania śmietany 30 %
- fix do ubijania śmietany
- 1 łyżka żelatyny
- 1 puszka brzoskwiń w zalewie.
- 3 łyżki cukru pudru ( według uznania)
Wykonanie
Krok 1 Biszkopty rozkruszyć na dno formy
Krok 2 Śmietanę ubić na sztywno z cukrem
Krok 3 Zalewę brzoskwiniową podgrzać i rozpuścić w niej żelatynę . Ostudzić.(włożyć do zimnej wody)
Krok 4 Gdy żelatyna będzie zimna , wlać ją do śmietany i wymieszać . Gdy śmietana z żelatyną zacznie
gęstnieć zmiksować ja piórami do ubijania piany. Te czynność powtórzyć kilka razy aż do
powstania zastygłych pęcherzyków powietrza.
Krok 5 Wyłożyć połowę masy na biszkopty , ułożyć połówki brzoskwiń . Przykryć pozostałą masą . Na
wierzch można posypać rozkruszonym biszkoptem
Wygląda smakowicie ! :)
OdpowiedzUsuńDziękuje ! Smakuje też całkiem nieźle:-)) Pozdrawiam
Usuńciekawe informacje i fajny blog
OdpowiedzUsuńTen wpis dał mi do myślenia.
OdpowiedzUsuńmnóstwo ciekawych inspiracji!
OdpowiedzUsuń