Wczoraj pisałam o moich ulubionych drożdżowych plackach ziemniaczanych . Dzisiaj chcę się podzielić przepisem na coś do nich . Obiad powinien być pełny.
Składniki 4 porcje
Wykonanie
Składniki 4 porcje
- 4 filety drobiowe
- 2 ogórki
- 1 łyżka majeranku
- 1 łyżka bazylii
- 1 marchewka
- kawałek kiełbasy lub plasterek wędliny
- sól ,pieprz do smaku
- mąka.
Wykonanie
Krok 1 Filety umyć i przekroić ,nie rozcinając do końca
Krok 2 Marchewkę pokroić w bardzo cienkie plastry, ogórek w trochę grubsze. Kiełbasę w słupki .
Krok 3 Rozłożony filet posypać solą ,pieprzem ,bazylią i majerankiem. Dobrze wklepać .Następnie rozłożyć plasterki marchewki i paski wędliny
Krok 4 Następna warstwa to plastry ogórka . Doprawić jeszcze pieprzem .
Krok 5 Całość zwinąć i obtaczać w mące.
Krok 6 Obsmażyć filety z każdej strony na zloty kolor . Przełożyć do rondla podlać odrobiną wody lub bulionu ,dusić ok 15 minut .
Podawać z dodatkiem sałaty i placków .
Bardzo fajne roladki :) Farsz w moim guście. Uwielbiam świeże warzywa!
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.blogspot.com