środa, 4 czerwca 2014

Schabowe jajko

To nie jest skomplikowane danie. Jednak jest dobre jako danie obiadowe z dodatkiem np. klusek domowych lub zwykłej przekąski . Ostatnio pokrojone lekko na ukos ,posłużyło mi jako wędlina na kanapki.




Składniki na 2 porcje

2 jajka
2 kotlety schabowe
5 pieczarek
1 cebula
3 łodygi selera naciowego
kawałeczek pora
olej do smażenia (ja używam rzepakowego)
łyżka musztardy
sól , pieprz do smaku

Wykonanie

- Jajka ugotować na twardo ,obrać

- Kotlery rozbić ,doprawić solą i pieprzem z dwóch stron. Po jednej rozsmarować musztardę

  położyć  jajko . Zwinąć w rulon zabezpieczyć wykałaczką.








-  Obsmażyć z każdej strony




  -  Do podsmażonych schabowych dodać pokrojone pieczarki ,cebule ,seler





- Podlać szklanką bulionu lub wody , przykryć .Dusić ok 20 minut.





- Uduszone warzywa zmiksować . Sos doprawić według uznania .


   Podawać z makaronem ,ryżem lub kasą  i koniecznie surówka.

                                             - SMACZNEGO -

12 komentarzy:

  1. Uwielbiam czytac takie wpisy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zainteresował mnie bardzo ten wpis! Nie zatrzymuj się i rób swoje.

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubię czytać takie wątki! miło spędzam czas na tym blogu!

    OdpowiedzUsuń
  4. takie blogi to ja lubie! fajnie poczytać ciekawe wpisy

    OdpowiedzUsuń
  5. miło tutaj jest :) ciekawe wpisy

    OdpowiedzUsuń
  6. Udało się Ci się wszystko naprawdę dobrze opisać

    OdpowiedzUsuń
  7. Artykuł bardzo dobry ! zresztą jak zawsze :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Fajnie, krótko i na temat. To lubię, a nie jak na dzisiejszych "nowoczesnych" stronach.

    OdpowiedzUsuń
  9. Ta propozycja z całą pewnością jest bardzo smaczna. Super przepis.

    OdpowiedzUsuń