Czy lubicie pierogi ? Ja przepadam za nimi . Można poszaleć z różnymi farszami i naprawdę mało jest takich ,które nie pasują . Dzisiaj chciałabym podzielić się z rybnym farszem . Równocześnie chciałabym zaprosić do akcji "Pierogowe Fantazje " która rozpocznie się na durszlaku.pl 15-go .
Składniki
- 3 filety rybne ( obojętne jakie ja miałam mintaja)
- 2 łyżki majonezu lub 1 czubata masła
- sól,pieprz do smaku
- 1 pęczek natki pietruszki
- 1/2 litra bulionu
Ciasto
- 3 szklanki mąki
- ciepła woda w zależności ile potrzeba
- szczypta soli
Wykonanie
Krok 1 Do gotującego bulionu wrzucam umyte filety . Ugotowane filety przekładam do miski ,dodaje masło,sól ,pieprz, pokrojoną natkę ( 2 gałązki natki zostawiam) i dokładnie miksuję ( można przepuścić przez maszynkę do mięsa) . Jeśli masa rybna potrzebuje przypraw to doprawiam ją według smaku (ja lubię ostro )
Ciasto
Krok 2 Do przesianej mąki dodaje soli i stopniowo ciepłej wody.i mieszam . Gdy mąka w większej części jest już zbita to zaczynam wyrabiać ciasto . Następnie wałkuję je ,wykrawam krążki
Krok 3 Na każdy krążek kładę małą łyżeczką farsz i zlepiam .
Krok 4 Wrzucam do kipiącej osolonej wody i gotuję do chwili wypłynięcia
Podaję z roztopionym masłem i pokrojona natką pietruszki.
Krok 2 Do przesianej mąki dodaje soli i stopniowo ciepłej wody.i mieszam . Gdy mąka w większej części jest już zbita to zaczynam wyrabiać ciasto . Następnie wałkuję je ,wykrawam krążki
Krok 3 Na każdy krążek kładę małą łyżeczką farsz i zlepiam .
Krok 4 Wrzucam do kipiącej osolonej wody i gotuję do chwili wypłynięcia
Podaję z roztopionym masłem i pokrojona natką pietruszki.
Życzę przyjemnej zabawy i licznych doświadczeń z pierożkami
Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę. |
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz