poniedziałek, 7 maja 2012

Schabowe roladki

W sobote byłam na weselu. Zamiast tradycyjnego schabowego , były roladki ze schabu z farszem pieczarkowym.  Troche zdziwiłam sie . Przez 50 lat jadłam schabowego w postaci płatu miesa w panierce ,że nie wyobrazałam sobie innej mozliwości.
Musze powiedzieć że smak mile mnie zaskoczył . Były miękkie ,delikatne, smakowite. Dlatego pognałam do kucharek po przepis.


Składniki


  • - 6 plastrów schabu
  • - 1/2 kg pieczarek
  • - 1 cebula
  • - musztarda
  • - sól, pieprz do smaku
  • - wykałaczki


 Kotlet schabowy rozbić , oprószyć solą i pieprzem. Posmarować musztardą .









 . Pieczarki i cebule pokroić na plasterki, podsmazyć . Delikatnie  z blęderować lub drobno posiekać . Doprawić solą i pieprzem do smaku.


 Na musztardę nałożyć trochę farszu i rozprowadzić równo











                                                                                     Zawinąć boki i zrolować , zapiąć wykałaczką .













Tak przygotowane roladki , podsmazyć z każdej strony na gorącym tłuszczu.  Przełożyć do żaroodpornego naczynia i podpiekać w piekarniku  30 minut w temperaturze 180 st
Podaję z ziemniakami i surówką

2 komentarze:

  1. Bardzo lubię wszelkiego rodzaju nadziewane mięsa i roladki, Bardzo apetyczne, moje smaki. Pozdrawiam Agnieszka

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję :)) Zapraszam do moich innych przepisów faszerowanych. Pozdrawiam:)

      Usuń