Szynka z pastą jajeczno-chrzanową, to jest właśnie to.
W tym roku poszłam na łatwiznę. W związku z tym moje święta obfitowały w potrawy w łatwizną.
W tym roku poszłam na łatwiznę. W związku z tym moje święta obfitowały w potrawy w łatwizną.
To jedna z nich.
Składniki
owalne plasterki chudej szynki
5 jajek ugotowanych na twardo
200g chrzanu drobno utartego
2 pęczki szczypiorku drobno posiekanego
2 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
1/2 łyżeczki cukru
Wykonanie
- Chrzan odcisnąć z soku. Dodać do obranych jajek. Zmiksować.
- Dodać szczypiorek, majonez, wymieszać
- Do smaku dodać sol, pieprz i cukier, dokładnie wymieszać.
- Na plaster szynki nałożyć farsz, zwinąć ukośnie. Tak żeby powstał rulon z jednej strony szerszy.
- Zalać galaretą
Świetny przepis, godny wypróbowania :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)) Prosty i szybki:))
UsuńZapraszam do siebie na owocowe Crumble!
OdpowiedzUsuńwww.paczekwkuchni.blogspot.com
Pozdrawiam!:)
Byłam, widziałam i czytałam. Zupke tajska muszę koniecznie spróbować. Pozdrawiam :))
UsuńMniam smakowicie wygląda muszę spróbować :)
OdpowiedzUsuńDziękuję:)) Przepis łatwy a smakuje dobrze i dekoruje stół :)) Pozdrawiam
UsuńA jak robisz galaretę? Chodzi mi o proporcje.
OdpowiedzUsuńWitam. Zajrzyj na "Porady Babci" kliknij na JAK TO ZDOBIĆ. Pozdrawiam cieplutko:-)
Usuńniesamowity blog, przyjemnie sie go czyta i ogląda !
OdpowiedzUsuńDziękuje :))
Usuńwszystkiego czego sie chciałem dowiedzieć jest na tym blogu dziekuje!
OdpowiedzUsuńCieszy mnie to bardzo :)) zapraszam częściej.
UsuńPrzyjemnie sie czyta tego bloga polecam bo jest tu wiele ciekawych i przydatnych informacji.
OdpowiedzUsuńDziękuje :))
UsuńChętnie zaglądam tutaj aby sie dowiedziec czegoś więcej na ten temat
OdpowiedzUsuńZapraszam :))
UsuńMiło się spędza czas na twoim blogu :)
OdpowiedzUsuńDzięki Kajtek:) Wpadaj częściej
UsuńPodoba mi się Twój styl pisania.
OdpowiedzUsuńbardzo tutaj fajnie u Cb na tym blogu :)
OdpowiedzUsuńDziękuje:))
UsuńDawno tak fajnego bloga nie widziałem :)
OdpowiedzUsuńwspaniały wpis!
OdpowiedzUsuńDziękuje. Łatwy do wykonania, warto spróbować.:))
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na imprezową zakąskę ;)
OdpowiedzUsuńFajny blog ze smacznymi ciekawostkami.
OdpowiedzUsuńCiągle nowe przepisy, skąd ludzie biorą tyle pomysłów?!
OdpowiedzUsuńTo są zdecydowanie moje smaki
OdpowiedzUsuń