czwartek, 21 listopada 2013

Roladki drobiowe

Filet drobiowy faszerowany mięsem z indyka

Dobra   przystawka  na   każdą   okazję.   Podaje   te   roladki   dość   często .   Zmieniam   

tylko   dodatki i   mam   następne    danie . Roladki faszerowane są idealnym dodatkiem 

mięsnym do kasz , ziemniaków lub sałatek warzywnych tak jak na zdjęciu




Składniki  8 szt


  • 4  duże  filety drobiowe 
  • 30 dkg mięsa mielonego z indyka
  • 2 duże cebule
  • sól , pieprz
  • 1 marchew
  • 5 cm pora 

Wykonanie

- Filety drobiowe przekroić na dwie części. Delikatnie rozbić . Posypać solą i pieprzem.

- Mieso z indyka doprawić przyprawami, wymieszać . Dodać pokrojoną i podsmażoną 1

   cebulę. Wymieszać.

- Farsz mięsny nakładać na filet ,rozprowadzić równo i zwinąć podobnie jak krokiety. Smażyć 

   na rozgrzanej  głębokiej  patelni  z każdej strony  na zloty kolor. Odstawić roladki na talerzyk.

- Na tłuszczu który został po smażeniu , podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i z tartą 
   
   marchewkę. Po   2-3 minutach dodać 1 szklankę wody .  Dusić warzywa ok 5 minut
    

   Na koniec włożyć roladki i jeszcze  dusić ok   10 minut na wolnym ogniu.


   Sos można podprawić śmietana lub jogurtem .  Wersja tu przedstawiona jest bez  

    podprawiania.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz