Miała być szarlotka, niestety gdy wróciłam z aparatem, zostały
tylko okruchy. W związku z tym będzie surówka.
Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza.
Składniki na 4 porcje
- 4 średnie marchewki
- 10 cm pora z jasnej strony
- mały jogurt grecki
- sol , pieprz do smaku
- odrobinę cukru dla równowagi
Wykonanie
- Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Por przekroić na cztery części wzdłuż a następnie na drobne kawałki w poprzek.
- Rozdrobnione warzywa w doprawić solą,pieprzem i cukrem, porządnie wymieszać, dodać jogurt
wymieszać . Gotowe.
Jadłam ją u synowej. Zadziwiające że z dwóch składników możne osiągnąć taki efekt. Aczkolwiek w związku z wiekiem ,który porządnie ogranicza mój jadłospis , zmieniłam majonez na jogurt grecki. Jednak przyznać muszę z majonezem jest lepsza.
Składniki na 4 porcje
- 4 średnie marchewki
- 10 cm pora z jasnej strony
- mały jogurt grecki
- sol , pieprz do smaku
- odrobinę cukru dla równowagi
Wykonanie
- Umytą i obraną marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
- Por przekroić na cztery części wzdłuż a następnie na drobne kawałki w poprzek.
- Rozdrobnione warzywa w doprawić solą,pieprzem i cukrem, porządnie wymieszać, dodać jogurt
wymieszać . Gotowe.
Coś w sam raz dla mnie gdyż uwielbiam surówki :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://www.mecooks.com
Dziękuje za zaproszenie , byłam i upieke ciasteczka imbirowe. :))
UsuńSuper :) zamiast cukru można użyć odrobiny ksylitolu :)
OdpowiedzUsuńOczywiście , można :-)
Usuńjak to pierwszy raz spróbowałam.. niebo w gębie !
OdpowiedzUsuńBardzo lubię !
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie
OdpowiedzUsuń