niedziela, 21 lipca 2013

Pasta jajeczna 2

Jest to chyba najprostsza pasta jajeczna jaką znam. Ale jak wiemy, urok w prostocie jest najlepszy . W myśl tego założenia ,moje pasty są proste i nade wszystko łatwe w przygotowaniu. Powód tego jest dość banalny.
Pasty zawsze przygotowuje na śniadanie co jest równoznaczne z brakiem czasu i energii.




Składniki dla 2 osób

  • 2 jajka
  • pęczek koperku
  • pęczek szczypiorku
  • 1 ogórek małosolny
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego kolorowego ( może być inny)
  • 2-3 łyżki oliwy (ja używam rzepakowej)

Wykonanie 

Krok 1 Umyty koperek i szczypiorek pokroić drobno. Ogórek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.

Krok 2 Na rozgrzaną patelnie rozbić jajka i szybko je zamieszać. Smażyć aż będą suche.

Krok 3 Do miseczki przełożyć usmażone jajka ,dodać zieleninę i pieprz oraz ogórek . Jeśli ma dużo wody można go troszkę odcedzić . Dokładnie wymieszać.

Jeśli ktoś lubi to można dodać odrobinę soli lub łyżkę majonezu.



2 komentarze:

  1. Uwielbiam domową pastę jajeczną , ale robię ją bez koperku :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Do tej pasty dodaję zieleninę taką jaką mam . Raz to jest szczypiorek lub natka, ale najlepiej smakuje mi z koperkiem.:))

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...