poniedziałek, 10 czerwca 2013

Filet z różnościami

Wczoraj pisałam o moich ulubionych drożdżowych plackach ziemniaczanych . Dzisiaj chcę się podzielić przepisem na coś do nich . Obiad powinien być pełny.




Składniki 4 porcje


  • 4 filety drobiowe
  • 2 ogórki
  • 1 łyżka majeranku
  • 1 łyżka bazylii
  • 1 marchewka
  •  kawałek kiełbasy lub plasterek wędliny
  • sól ,pieprz do smaku
  •  mąka.

Wykonanie


Krok 1 Filety umyć i przekroić ,nie rozcinając do końca 


Krok 2  Marchewkę pokroić w bardzo cienkie plastry, ogórek w trochę grubsze. Kiełbasę w słupki .

Krok 3  Rozłożony filet posypać solą ,pieprzem ,bazylią i majerankiem. Dobrze wklepać .Następnie rozłożyć plasterki marchewki i paski wędliny



Krok 4  Następna warstwa to plastry ogórka . Doprawić jeszcze pieprzem .






















Krok 5   Całość zwinąć  i obtaczać w mące.


    

    











Krok 6   Obsmażyć filety z każdej strony na zloty kolor .  Przełożyć do rondla podlać odrobiną wody lub bulionu ,dusić ok 15 minut .

                    Podawać z dodatkiem sałaty i placków . 





1 komentarz:

  1. Bardzo fajne roladki :) Farsz w moim guście. Uwielbiam świeże warzywa!
    dariawkuchni.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...