niedziela, 14 kwietnia 2013

Surówka migiem

                                 Surówka z białej rzodkwi i marchewki



Surówka migiem- ponieważ tyle czasu się ja robi . Wystarczy na nią minuta i już jest . Biała rzodkiew dla mnie jest idealnym warzywem na surówki ,ponieważ nie musi być specjalnie doprawiana . Sama w sobie jest soczysta, ostra z lekką nutką goryczki. 

                     

Składniki 

  • 1 rzodkiew biała 
  • 1 marchewka mała
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cukru

Wykonanie

Krok 1 . Umyć i wysuszyć warzywa.Obrać ze skóry.

Krok 2 . Rzodkiew i marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach 

Krok 3 . Do z tartych warzyw dodać sól,cukier i dokładnie wymieszać .

           Można dodać łyżkę gęstej śmietany i jeszcze dosolić. Lub łyżkę majonezu . Smacznego
                              
                                                    

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...