niedziela, 24 marca 2013

Zawijaski

                                  



                                                       Naleśnikowe kotlety



Dzisiaj na śniadanie kotlety naleśnikowe. To nic innego jak trochę zmieniona wczorajsza kolacja. Zostało z niej kilka sztuk naleśników. A ponieważ nie znoszę wyrzucania świeżej  żywności . Nie pozostało mi nic innego jak podać wczorajsze naleśniki w innej odsłonie. I tak narodziły się kotlety




       Składniki 

  • 7 szt naleśników 
  • 7 plastrów sera żółtego
  • 7 plasterków wędliny ( obojętne jakiej i ilość może być różna)
  • jajko 
  • bułka tarta
  • oliwa do smażenia

 Wykonanie

Krok 1 . Na naleśnika położyć plaster sera i plaster wędliny. Zwinąć go dość ściśle.

Krok 2 . Zwinięty naleśnik pokroić w poprzek (powstaną krążki) Grubość krążka ok 1 cm. 

Krok 3 . Jajo rozkłócić na talerzyku  . Moczyć krążek naleśnikowy w jajku a potem w bułce tartej.

Krok 4 . Krążki kłaść na rozgrzaną patelnię i smażyć z każdej  strony do zrumienienia.

Podać można z surówką , sałatą , keczupem lub same.




                                                                       
                                                                   

4 komentarze:

  1. Super pomysł, przepadam za takimi nowościami :) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. Dziękuję :)) Serdecznie pozdrawiam :)) Na bloga wpadnę>

    OdpowiedzUsuń
  3. świetne, robiłam też takie z pieczarkami i żółtym serem

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Taki farsz na pewno jest pyszny :)) Pozdrawiam

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...