sobota, 8 września 2012

Fasolka szparagowa zawinięta w filet drobiowy

Nie wiem jak to nazwać . Bo to ani farsz ani nadzienie . Po prostu taki wkład . Na prędce wymyślony i tak też zrobiony . na szczęście w smaku idealny . Moja rodzinka już od dawna przyzwyczajona ze nie ma u nas zwykłego kotleta  cz to z kurczaka ,czy schabowego. Oczekują że coś tam w środku siedzi . Nie mogłam ich rozczarować.


Skladniki 

  • 3 sztuki filetu z piersi kurczaka
  • 3 plastry sera żółtego ( lub innego ale roztapialnego )
  • 20 dkg fasolki szparagowej ( ja miałam zieloną)
  • sól,pieprz
  • olej i bułka tarta do smażenia


Wykonanie

Fasolkę myję czyszczę z końcówek  i wrzucam do osolonej ,gotującej się wody na 5 minut. Filety delikatnie rozbijam , oprószam solą i pieprzem . Na każdy drobiowy placek kladę plaster sera i po kolka strąków ugotowanej fasoli. Zawijam , obtaczam w bułce tartej i smażę , po 3 minuty z każdej strony( na okrągło)

13 komentarzy:

  1. Potwierdzam, bardzo dobry przepis, szybki, smaczny i ładnie wygląda Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuje :)) Cieszę się ze smakowało :) Pozdrawiam :))

      Usuń
  2. Prosty , szybki i jaki SMACZNY !! Cała rodzinka sie najadła ; DD

    OdpowiedzUsuń
  3. witam, jak usmazyc taka roladke zeby nie byla surowa w srodku ani spalona na zewnatrz?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Po obsmażeniu z każdej strony na rumiano można roladki włożyć na 5 - 8 minut do rozgrzanego piekarnika 150 stopni . Pamiętaj że ważne jest aby filet był dobrze rozbity .Pozdrawiam :))

      Usuń
    2. powiedzmy ze 2 z 4 roladek wyszly :P dziekuje za pomysl

      Usuń
    3. Witam. Czy filet dobrze rozbiłaś ? Musi być przez niego widać Warszawę że tak powiem :)) Następnym razem będzie lepiej:)) Pozdrawiam

      Usuń
  4. Swietny pomysl. Szukalam czegos ciekawego na jutrzejszy obiad i znalazlam. Na pewno zrobie. Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Witam. Mam nadzieję że smakowało :)) Pozdrawiam

      Usuń