środa, 11 lipca 2012

Pasta rybno -jajeczna

Wszelkiego rodzaju pasty to świetny dodatek do kanapek . Może też być podana jako przystawka . Nie bez znaczenia jest również fakt iż jest to sposób na nie zjedzoną rybę z wczorajszego dnia. I właśnie o takim przepisie chcę napisać.



Skład na dwie porcje

1 ryba z grilla ( może być pieczona , smażona)
2 jajka ugotowane na twardo
1 pęczek szcypioru
1 łyżka majonezu
1 łyżeczka masła
1 pomidor
1/2 główki sałaty pierzastej

Sposób wykonania


Rybę ,jajko rozdrabniam (ja to robię widelcem ,ponieważ blender zrobi papkę a moja rodzinka nie lubi takich papek) dalej dodaję : masło,majonez. Dokładnie mieszam .
Soli i pieprzu nie dodaje ponieważ ryba była porządnie przyprawiona( została mi z pstrąga w   papilotach)
                             






                                                                                  
Na talerzyk rozdrobniona sałatka,pokrojony szczypior i kilka plasterków pomidora.
 Lekko solę i na to gruba warstwa pasty, właściwie wałek z pasty . 


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz